Bebekler İçin Sebze Çorbaları

Çocuklara iyi bir beslenme alışkanlığı kazandırmak önemlidir. Yemek seçmeyen önüne ne konursa yiyen çocuk günümüzde oldukça azdır. Hemen hepsi patates kızartması, makarna, köfte, abur cubur gibi besinlerle beslenme eğilimi gösterirler. Ebeveynler ise bu durumdan oldukça rahatsız olmalarına rağmen çocuk yapılan yemeği yemediği zaman ister istemez bu besinlerin tüketilmesine ses çıkarmıyorlar.

Aç kalmasın da bir şeyler yesin düşüncesinde oluyorlar. Oysa bu durum önüne geçilmediği müddetçe devam eder ve çocuklar sağlıklı sebze yemekleri, bitki türleri, meyveler gibi besinleri tüketmekten uzaklaştıkça sağlıkları dahi zamanla tehlikeye girer. Bu sebeple çocukların iyi bir beslenme alışkanlığı kazanmasında ebeveynlere büyük işler düşüyor.

ÇOCUKLAR İÇİN HANGİ ÇORBALAR HAZIRLANMALI?

Çocuklar karşısında biraz kararlılık ve biraz sabırla onları gayet faydalı ve lezzetli sebze çorbalarına alıştırmak mümkün. Zaten bir kere sevdikleri zaman bir daha sizleri o kadar zorlamayacaklardır. Bunun için şu çorba tavsiyeleriyle işe başlayabilirsiniz. Sebzeli Tel Şehriye Çorbası: Havuç, bezelye, kereviz, kabak ve pırasanın beyaz kısmıyla hazırlayacağınız bu çorba yaz kış pratik olarak hazırlanıp çocuklara sunulabilir.

Sebzeli Soğuk Çorba: Özellikle yaz mevsiminde sıcak günlerde çocuğunuzun hararetli olduğu bir zaman da ferahlatıcı etkisiyle oldukça iyi gelecektir. Malzeme olarak soğan, sarımsak, nane, brokoli kullanılarak hazırlanabilir.

Sebzeli Et Çorbası: Çoğu yerde kış çorbası olarak geçen bu çorba çocukların damak tadına gayet uygun ve de beden gelişimleri için çok faydalı. Bu çorbayı hazırlarken dana eti, havuç, kereviz, soğan, patates kullanılır. Bu sebzeler ile iyice özümsenen et çocuğunuza çok lezzetli gelecektir.

Kereviz Çorbası: Kerevizle beraber armut da ekleyerek hazırlayabileceğiniz bu çorba hem çocuğun bedenine dinçlik verecek hem de favori çorbalarından biri olacaktır.

ÇOCUKLARA SEBZE ÇORBASI HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Çocuklara sağlık açısından oldukça faydalı olan sebze çeşitlerini ve onlarla yapılan bir birinden lezzetli çorbaları hazırlarken çocuğunuzun damak tadını iyi bilmek ve çorbayı ona göre hazırlamak işinizi kolaylaştıracaktır.

Bazen bir malzemeyi fazla koyarak veya bir başkasını daha az katarak ayarlamalar yapılabilir. Bununla beraber bütün uğraşlarınıza rağmen çocuğunuz sizinle inatlaşıp bu çorbaları tüketmeye yanaşmıyorsa onunla zıtlaşmamalı bir başka zamanda tekrar denenmelidir.