Bebeğinizle İlk Günler Nelere Dikkat Etmelisiniz

Doğumdan sonra bebeğin gelişimi ve sağlığı açısından en önemli olan durumlar ilk günlerdir. Ailelerin bu dönemlerde özellikle annenin çok dikkatli olması gerekmektedir. Bebek ve annenin kaldığı oda, beslenme alışkanlığı, ortam sıcaklığına kadar birçok şeye dikkat etmek gerekir. Özellikle ilk hafta bu konuda çok önemlidir. İlk defa anne oluyorsanız her şeyden önce kendinizi bebeğinize alıştırmanız gerekmektedir.

İyi bir bebek bakımı için çocuğunuzun ihtiyaçlarını gidermelisiniz. İlk aşamada bebeğinizin karnını doyurmalısınız. Bunu yaptıktan sonra ikinci durum ise çocuğunuzun altını kontrol etmektir. İyi bir bebek bakımı tecrübe ile mümkün olsa da, ilk defa anne olan bir kadın kısa sürede çocuğuna bakmayı öğrenecektir. Doğum Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar Doğum sonrası hem anne hem de bebeğin sağlığı için dikkat edilmesi gereken durumları şu şekilde sıralayabiliriz.

Bunların çok önemli olduğunun bilincinde olmak birçok sorunun önüne geçmek demektir.

• 9 ay anne rahminde kalan bebek için ilk günler en önemli durumlardan biri oda sıcaklığıdır. Bebeğin ilk nefes aldığı günlerde bu önemli bir geçiş evresidir.

• Bebeğin beslenmesi gelişimi için çok önemlidir. Bundan dolayı mümkünse ilk günler bebeğinizi sadece anne sütü ile besleyin.

• Bebeğin sağlığı kadar annenin sağlığı da çok önemlidir. Anne kendi sağlığına dikkat etmediğinde, aynı zamanda bebeğin sağlığını da riske attığını unutmamalıdır. Çünkü anne sütü annenin sağlıklı olup olmamasıyla ilgilidir.

• Bebeğinizin belli bir süre rutin kontrollerini aksatmayın, bu onun sağlıklı olarak büyümesini ve varsa bir sorunu, erken teşhis sayesinde zamanında tedavi edilmesini sağlayacaktır.

Yeni Doğum Yapmış Anne İçin Son Not Bebeğinizle ilk günler nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmenizde hem sizin için hem de bebeğiniz için çok önemli bir husus olduğunu unutmayın. Özellikle bu dönemde kilo vermek adına herhangi bir egzersiz ya da diyet yapılmamalıdır.

Bununla beraber annenin dengeli beslenmesi, çocuğun daha sağlıklı büyümesini sağlar. Bu konuda da dikkatli olmak önemlidir. Özellikle ilk dönemde oluşacak pişik durumu son derece acı verici olacağı için çocuğunuz sürekli mızmız bir halde olacaktır.

Bu aşamada pudra ya da krem doktor tavsiyesi dahilinde kullanılmalıdır. Aksi halde ciltte tahriş meydana gelebilir.