Kat Kat Giydirilen Bebeklerde Pişik ve İsilik Sorununa Dikkat!

Ebeveynler, özellikle de birincil yakın olarak anneler, bebeklerle ilgili sürekli bir alarm halindedirler. Her şeyden çok kıymet verilen bir varlık ve bundan dolayı da bazı aşırı durumlarda iyilikten ziyade problemler yaratan davranış kalıpları sık sık karşılaşılan durumlardır. Özellikle bu durum kış ayları ve soğuklarda bebeklerimizi adeta lahana gibi giydirerek sadece biyolojik sorunlara sebebiyet vermekle kalmayız, psikolojilerini de alt üst etmiş oluruz.

Bu aşırı giydirme durumu ise bizzat konumuz olan ve bebeğimiz için oldukça sıkıntılı durumlara sebep olan isilik ve pişiğe davetiye çıkaran durumlardır. Bu tür sıkıntıların ortaya çıkması hem anneyi hem de çocuğu sorunlara iter. Bebek sürekli ağlayacak ve huysuzlanacaktır. Bu durum anneyi de huzursuz edecektir.

Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Uzmanlar bebeklerin hassas cilt yapılarının yanı sıra bunun kısa sürede adaptasyon süreciyle normale geçtiğini ifade etmektedirler. Bunun için de bebeğimizin üşümesinden korkmak ve üst üste onu daraltırcasına giydirmekten ziyade, ilk ay anneden bir kat fazla giydirilmesi, sonraki dönemlerde de annesi olarak mevsime uygun giyiminizin seviyesinde bebeğinizi giydirmeniz önerilendir.

Normalin üstü bebeği giysiye boğmak onun canını acıtacak olan isilik ve pişiğe sebebiyet verebilecektir. Bunu için aşırı korumacılık psikolojisinden ziyade doktorların önerilerine uymak sizin ve bebeğiniz için en doğrusu olacaktır. Pişik durumu her bebekte meydana gelebilir. Fakat bunun tüm vücutta meydana gelmesi büyük acılara sebep olur. Bebek bu durumdan etkilenecek ve sürekli olarak ağlamaklı ve huysuz bir hâl içerisinde olacaktır.

İsilik ve Pişik İçin Neler Yapılabilir?

Bir şekilde kendinize engel olamadınız ve lahana bebeği haline getirdiğiniz bebeğiniz, isilik ve pişik ile karşılaştıysa bu sefer bebeğinizin cildi tahriş görmüş olacağı için bol bol su ile buluşturun ve alkolsüz gül suyu ile ilgili yerleri nazikçe silin.

Sorunun devam etmesi halinde yapılması gerekenler nelerdir?

• Bebeğin pişik olan yerlerine yanık kremleri kullanılabilir. Fakat bunu doktor kontrolünde yapmak gerekir.

• Bölgeyi yumuşak tutmak ve elden geldiğince açık bırakmak gerekir.

• Sorunun oluşmaması için uyku halindeki durumu düzenlenmelidir.

• Bebeğin pişik yeri sürekli olarak kontrol edilmeli ve serin tutulmalıdır. Tüm bunların yararlı olmaması halinde uzman hekime başvurmanız önemli olacaktır. Bu durum alerjik ya da devam eden bir sıkıntı olabilir.