Emziren Anneler İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar

Dünya sağlık örgütünün açıklamalarıyla da sabitleşen bebekler için anne sütünün önemi söz konusuyken elbette ki annelerin bu konudaki hassasiyeti de o denli önemli olmaktadır. Bebeğin özellikle ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenme gereği ve önemi, bu durumdaki hassasiyet derecesinde bebeğe olumlu yansımaları olduğunun da göstergesidir. Tam da bu noktada yazımız uzmanların önerilerini ortaya koyan içerikte olacaktır.

Doğru Beslenen Anne Kaliteli Süt Sebebidir

Anne hem kendi mineral, vitamin enerjisi hem de bebeği için önerilen doğrultuda beslenmelidir. Özellikle de emziren annelerin günde 500-700 kalori miktarını sadece süt salgılamaları sebebiyle harcadıkları düşünülürse bu durumun ciddiyeti daha da fazla ortaya çıkmaktadır. Anne yediği yemekler ile sadece kendini değil aynı zamanda bebeğini de besler. Bu sebeple anne sütünün oluşması için doğru şekilde beslenmesi gerekecektir.

Hem Sağlıklı Atıştırma Hem Anne Sütü Arttıran Gıdalar

Su: İnsan bedeninin yarısından fazlasının su ile dolu olması tesadüfi değildir ve her durum için hayati önemdedir. Emziren annelerin gerek kendi sağlık ve enerji durumları gerekse de süt oluşumunun sağlıklı oluşumu için uzmanlar en az 1.5-2 litre su içilmesini önermektedirler

Kefir, Ayran, Süt: Sıvı süt oluşumu için önemli olup özellikle de protein ve kalsiyum değerlerini de barındıran bu üçlü tüketilirse bu mineralleri de vücuda sağlamış olacaktır. Kefir de özellikle bağırsak probleminde anneye oldukça iyi gelecektir.

Rezene Çayı: Östrojen ve prolaktin hormonlarının üretimini hızlandıracak olan çay, bu yolla anne sütünün üretimini kolaylaştırıp arttırıcı görevini de yerine getirecektir. Bunun yanında var olan gaz problemlerinde de rahatlatıcı etkide bulunacaktır.

Havuç: İçeriğindeki östrojen hormonu ile meme dokusu içerisindeki süt kanallarının gelişimine katkıda bulunmasının yanı sıra zengin de beta karoten kaynağıdır. Gerek salatalarınızda gerekse suyunu içme yoluyla hem lezzet hem de sağlık desteği görmüş olursunuz.

• Yulaf: Hem süt miktarını arttırır hem de anneyi uzun süre tok tutarak gereksiz yiyecekler ile fazladan kalori almasına engel bir özelliktedir. Üstelik gerek yoğurtla gerekse meyvelerle hoş bir lezzet içeriğiyle tüketilmesi de kolay ve pratiktir. Yulaf aynı zamanda sütün meme kanallarından ilerleyiş hızını da arttıran özelliğiyle çoklu fonksiyonları da beraberinde gerçekleştirecektir.