Bebeğinizin Emzik ve Biberonunu Şekere Batırmayın

Bebeklerimizin sağlıklı büyümeleri ve gelişimlerini problemsiz bir şekilde tamamlamaları, her ailenin en çok istediği durumların başında gelir. Çocukların sağlıklı büyümeleri ve gelişmeleri için beslenme alışkanlıklarının iyi olması gerekmektedir.

Beslenme alışkanlıkları bebeklik döneminden başlamaktadır. Bu yüzden bebeklerinizi alıştıracağınız gıdalar ilerleyen süreçlerde de beslenme alışkanlığı olacaktır. Biberonun ya da emziğin ucunu şekere batırmak yapılan kötü bir işlemdir.

Çocukların gelişimini kötü yönde etkileyen bu durum neden olumsuz sonuçlar ortaya çıkarır;

• Şeker hastalığı ortaya çıkabilir
• Mama ve sütteki besinler azalır
• Çocukların şeker alışkanlığı ortaya çıkar
• Çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir
• Ağız ve diş sağlığında olumsuz ve sorunlu durumlar ortaya çıkar

Biber onu Şekere Batırmanın Zararı Nedir?


Bebeklerinin ağlaması ya da uykuya daha çabuk dalmaları, yapılan mamalarını içmeleri için emzik ve biberonlarını şeker ve türevleri besinlere batırıyorlar. Oysa bu hem bebeğin gelişimi hem de sağlığı için tehlike oluşturmaktadır.

Bundan dolayı bebeğinizin emzik ve biberonunu şekere batırmayın. Özellikle gelişim çağına gelmiş, diş çıkarmaya başlayan bebeklerde bunu kesinlikle yapmayınız. Bunu sadece şeker olarak görmeyin şeker türevleri de bebeklerinizin gelişmesinde olumlu sonuçlar doğurmaz.

Bu durum birçok yönden sıkıntı ortaya çıkarmaktadır. Çocukların küçük yaşta şekerle tanışması, çeşitli diyabet ve obezite sorunlarını ortaya çıkarmaktadır. Bu durum oldukça kötü sonuçlar oluşturmaktadır. Çocuk sağlığını korumak için dikkatli olunmalı ve çeşitli önlemler alınmalıdır.

Ağız Sağlığı Bebeklerinizin Gelişiminde En Önemli Faktördür


Ağız sağlığı ister yetişkin ister bebeklik döneminde olsun, her insan için önemli bir yer tutmaktır. Özellikle bebeklik döneminde bu daha önemlidir. Çünkü gelişimini etkileyecek besinleri ağızdan almaktadır. Bebeklerimizin diş çıkarma evresine geldiğinde, diş çürümelerine neden olacak besinlerden onları uzak tutmamız gerekmektedir. İyi niyetimizle emzik ve biberonu şekere batırarak diş çürümelerine neden olabiliriz.

Sağlıklı bir bebek gelişimi için bebeğin diş çıkarma döneminde kesinlikle bebeğinizin emzik ve biberonunu şekere batırmayın. Bunu yaptığınız taktirde çocuğunuzun hem vücut sağlığı hem de diş sağlığı tetiklenir.

Çocukların mamaları içmeleri için yapılan bu işlem, çok daha sıkıntılı durumlar ortaya çıkarabilir.