Bebeğinizin Bağışıklığını Masajla Güçlendirin

Bebeklerin bağışlık sistemi ne kadar güçlü olursa o kadar sağlıklı gelişirler. Bağışıklık sisteminin güçlü olması beslenme alışkanlığı ile ilişkilidir. İyi beslenmiş bir bebeğin bağışlık sistemi güçlü olur. Bunun yanında bebeğinizin bağışıklığını masaj yaparak güçlendirebilirsiniz.

Masajın insan üzerinde birçok faydası vardır. Aynı fayda bebeklik döneminde de geçerlidir. Masaj yapmak pratik ve kolay bir yöntemdir. Bebeklerinize biraz vakit ayırarak ona masaj yapabilir ve bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı güçlendirebilirsiniz. Bu aşamada yumuşak hareketler ile dairesel bir şekilde yapacağınız masajlar rahatlatıcı olacaktır. Bebeklerin kişisel gelişimleri onlar açısından gerekli bir durumdur.

Bu aşamada masajların nasıl yapılacağı hakkında birkaç detaya dikkat edilmelidir.

Masajın Bebeklerin Gelişimine Katkısı

Yetişkin bir birey için bile faydasını çok olan masajın bebeklere olan faydasını maddeler halinde yazalım.

• Bebeklerin beslenme ve büyüme hormonlarının salgılanmasında faydalı olduğu için bağışıklık sistemini geliştirir.
• Bebeklerin kas yapısını güçlendirir
• Kan dolaşımını hızlandırarak gelişiminde faydalıdır.
• Stres sadece yetişkin insanlarda olmaz aynı şekilde bebeklerde de görülür ve masaj bebeklerde stresi azaltır.
• Bebeklerin dirençlerini artırıyor.
• Psikolojik olarak da faydası olan masaj annenin bebeğe temasından dolayı bebek ve anne arasında güçlü bir bağ kurmasına yarar.

Bebeğinizin hem beline hem de karın bölgesine yapışacak olan masajlar rahatlama hissi ortaya çıkarır. Metabolizmayı güçlendirir ve bebeğin gelişimini destekler.

En Doğru Masaj Teknikleri

Masajı küçümsememek gerekir. Birçok anneye yorucu olabilir. Ama her gün 15 dakika masajla bebeğinizi hastalıklardan koruyabilirsiniz. Hasta olmuş bir bebek sizi daha çok yoracaktır. Bağışıklık sistemi güçlü bir bebeğin, her türlü virüs ve bakterilere karşı vücudu sürekli antikor üretecek ve hastalıklara karşı güçlü bir yapıya sahip olacaktır.

Masajın verdiği rahatlama ile bebeklerinizin beslenme alışkanlıkları da düzene gireceğini unutmamak gerekir. Doğru ve iyi bir masaj işlemi sayesinde gün boyu bebeğiniz rahat bir hâlde olacaktır. Gün boyu rahat bir şekilde uyuyan bebek anneye rahatlık sağlar.

Bu aşamada herhangi bir sorun ortaya çıkmamalı. Metabolizma ve bel bölgesine yapılan masajlar sayesinde, kişisel gelişimleri her zaman daha iyi olacaktır.